הוצאת אזרחות רומנית
אזרחות רומנית

הוצאת אזרחות רומנית- תהליך ההוצאה

רומניה הנמנית כיום על אחת ממדינות האיחוד האירופי, מאפשרת לכלל המחזיקים באזרחות רומנית ו/או בעלי הזכאות לקבלת אזרחות רומנית להוציא דרכון רומני המקנה מגוון רחב של זכויות והטבות שונות בכל אחת ממדינות האיחוד האירופי. הוצאת אזרחות רומנית מתאפשרת עבור ישראליים רבים המעוניינים לעשות כן, כאשר תהליך ההוצאה לו הם יידרשו מהווה את הנושא לכתבה שלפניכם.

הליך הוצאת אזרחות רומנית –רקע כללי

הליך הוצאתה של האזרחות הרומנית עבור אזרחי ישראל הינו הליך בירוקרטיה מורכב ומתמשך המתנהל אל מול הרשויות והגופים הרשמיים ברומניה באמצעות שגרירות רומניה בישראל. הליך זה מתאפשר אך ורק לאילו מביניכם הנחשבים לאזרחי רומניה בהתאם לנסיבות אותן נפרט בהמשך ולכל אילו מביניכם המחזיקים בזיקה לרומניה מעצם היותם צאצאי אזרחי רומניה שאזרחותם בוטלה.

הוצאתה של האזרחות הרומנית, תקנה לכל אחד ואחת מביניכם אפשרות להגשת בקשה לצרכי הוצאת דרכון רומני הנחשב לדרכון אירופאי לכל דבר ועניין ובמסגרת דרכון רומני זכויות מגוונות עומדות לרשותכם.

מימוש דרכון רומני זכויות למי שנותרו אזרחי רומניה

כל אחד ואחת מביניכם הנחשב עד היום לאזרח רומניה יכול להגיש בקשה לקבלת אישור בדבר אזרחותו הרומנית ולאחר מכן לפעול להנפקת דרכון רומני. בקטגוריית "מי שנותרו אזרחי רומניה" נמנים בין היתר:

  • כל אחד ואחת מעולי רומניה אשר קיבלו אזרחות ישראלית בתקופה שבין ינואר 1950 לפברואר 1952
  • כל אחד ואחת מביניכם אשר עלה לישראל מרומניה אחרי מאי 1964 ועד סוף שנת 1966 וביטול אזרחותו הרומנית לא נרשם.
  • כל אחד ואחת מביניכם אשר יצא מרומניה לאחר שנת 1971 והוא לא ויתר על האזרחות הרומנית בה הוא החזיק.

אזרחי ישראל הנמנים על אחד/אחת מהקבוצות הנ"ל, יוכלו להגיש בקשה לשגרירות ישראל לצורך קבל "סטטוס" אישור על אזרחותם הרומנית, כאשר קבלת האישור מותנית בחלק גדול מהמקרים בהצגת תעודה כזו או אחרת היכולה להעיד אזרחותם הרומנית בעבר. לאחר קבלת האישור הם יוכלו לפעול אל מול שגרירות רומניה בישראל לצרכי הוצאת דרכון רומני באופן עצמאי. חשוב לדעת: גם צאצאי מחזיקי האזרחות הרומנית רשאים להגיש בקשה לקבלת אזרחות רומנית וזאת מתוקף חוק האזרחות הרומני.

אזרחות רומנית זכאות לצאצאי רומניה שאזרחותם בוטלה

אזרחי רומניה לשעבר שאזרחותם בוטלה וצאצאיהם עד דור שלישי (נכדים) ואף דור רביעי (נינים) רשאים להגיש בקשה להליכי הוצאת אזרחות רומנית אך במקרים אילו הליך ההוצאה הינו מסובך ומסועף יותר והוא מחייב בהשגת מסמכים שונים היכולים להעיד את זיקתם לרומניה ו/או השתייכותם לצאצאי אזרחי רומניה שאזרחותם בוטלה.

חשוב לדעת: הליכי הוצאת האזרחות הרומנית מתאפשרים גם לצאצאיו של מי שאזרחותו בוטלה והוא איננו עוד בין החיים, כאשר במקרים אלו תהליך ההוצאה מחייב הגשת הוכחה לכך כי לו הוא היה בין החיים הוא היה זכאי לקבלת האזרחות.

 

הוצאת אזרחות רומנית
הוצאת אזרחות רומנית

המסמכים השונים הנדרשים לצרכי הוצאת דרכון רומני

הוצאת דרכון רומני מתאפשר אך ורק למחזיקי אזרחות רומנית ולכן לצורך השגת הדרכון תדרשו בראש ובראשונה לבחון הוצאת אזרחות רומנית זכאות. במידה ואתם עומדים בקריטריונים השונים המקנים לכם זכאות להגשת הבקשה לקבלת אזרחות רומנית, תדרשו להגיש את טפסי הבקשה לשגרירות רומניה בישראל.

בין יתר המסמכים הנדרשים לצורך מילוי טפסי הבקשה נכללים המסמכים הבאים:

  • מסמכים שונים היכולים להעיד על זכאותכם לקבלת אזרחות רומנית, לרבות, מסמכים היכולים להעיד על קשר דם ביניכם לבין אזרחי רומניה שאזרחותם לא בוטלה ו/או לבין אזרחי רומניה שאזרחותם בוטלה.
  • מסמכים משפטיים שונים, לרבות, תעודות יושר, תעודות לידה, תעודות נישואין וכדומה.

מסמכים אלו חייבים להיות מתורגמים לרומנית והם חייבים לכלול בתוכם אישור נוטריוני וחותמת אפוסטיל. כפועל יוצא מכך, מומלץ לנהל את התהליך מתחילתו ועד סופו באמצעות גופים מקצועיים העוסקים ומתמחים בליווי הליכי הוצאת האזרחות הרומנית.

כמה עולה להוציא דרכון רומני

עלות הוצאתו של דרכון רומני נקבעת בהתאם למורכבות תהליך ההוצאה של האזרחות הרומנית. במידה ואתם מחזיקים ברשותכם אזרחות רומנית שלא בוטלה לאורך השנים, העלות הכספית לה תדרשו הינה נמוכה באופן משמעותי בהשוואה למקרים בהם אזרחותכם בוטלה.

בין יתר העלויות הנלוות לתהליך ההוצאה תוכלו למצוא:

  • תשלום אגרות טיפול במסמכים –בין 500 ל-700 שקלים
  • תשלום עבור תרגום מסמכים- כ-200 שקלים עבור כל עמוד
  • תשלום עבור אישור נוטריוני לאימות המסמכים וחותמת אפוסטיל- משתנה בהתאם לגורמים המקצועיים העוסקים בנושא
  • תשלום כללי עבור ליווי מקצועי לצרכי הוצאת האזרחות הרומנית ולאחר מכן לצרכי הוצאת הדרכון הרומני.

את התהליך תוכלו לנהל באופן עצמאי אך גם במסגרתו תדרשו לעלויות שונות ולכן בחלק גדול מהמקרים מומלץ לנהל את התהליך מתחילתו ועד סופו באמצעות גורמים מקצועיים העוסקים ומתמחים בנושא.

מה קורה לאחר הגשת המסמכים הרלוונטיים?

לאחר בירור זכאותכם לקבלת אזרחות רומנית ולאחר הגשת מלוא המסמכים הרלוונטיים הנחוצים לצורך כך, המסמכים השונים מועברים באמצעות שגרירות ישראל לרשויות ולגורמים המוסמכים לאשר את בקשתכם ברומניה. במקרים מסוימים.

פרק הזמן העובר מיום הגשת המסמכים ועד קבלת החלטה ותשובה בענייניכם הינו בין שלושה ל-18 חודש, כאשר משך תקופת ההמתנה במסגרת בקשה לצרכי הוצאת אזרחות רומנית נקבע בהתאם לכל מקרה לגופו. במקרים מסוימים תדרשו להגיע למשרדי השגרירות לצורך קיומו של ראיון אישי אל מול נציגי השגרירות. הראיון מתקיים ברומנית ובמידה ואינכם בקיאים בידיעת השפה תדרשו להשיג מתורגמן המחזיק באישור מטעם השגרירות הרומנית לצורך תרגום הראיון.

 

Similar Posts